Her har vi samlet en del fakta om elsykler og sykling på elsykkel.

La bilen stå, bruk elsykkel!
Utslipp
Sykler du elsykkel, sykler du rent og grønt. Elsykkelen produserer ingen forurensende utslipp, og den er praktisk talt lydløs. Dette er optimal miljøvennlig transport som samtidig gir deg en behagelig form for mosjon. En elsykkel forbruker åpenbart mer energi enn en konvensjonell tråsykkel, men sammenligner du med det nærmeste relevante kjøretøyet som en moped, motorsykkel eller bil (!), er forbruket bagatellmessig. Det enkleste og morsomste eksemplet er å sammenligne med noe dagligdags. Noe som gir en god forståelse av hvor energieffektiv en elsykkel er.

Ta en 100 watts lyspære som lyser opp stuen din en kveld. Denne enslige lyspæra krever omtrent tilsvarende med energi som en elsykkel trenger for en distanse på 30 – 60 km! Dette tilsvarer kun ca 50 øre i ladeutgifter.

Batteri
Energikilden til våre elsykler er, i tillegg til dine ben, et moderne litiumbatteri. Batteriet varer lenge, men ved bruk og over tid er det en kostnad ved å skifte det ut. Fullt oppladet gir batteriet en rekkevidde på 4 – 9 mil, avhengig av terreng, vekt på sykkelen og hvor mye du selv tråkker. Batteriets tåler ca 600 ladinger før kapasiteten er såpass redusert at du bør vurdere å anskaffe nytt. Når batteriet må skiftes kan du levere det til oss eller ved en miljøstasjon hvor de tar i mot brukte batterier. Nytt batteri bestiller du via oss.